Hatha Yoga

HATHA2

En essència el yoga és un sistema de desenvolupament de l’ésser humà. Una via per trobar salut i harmonia total. El yoga està dissenyat i pensat per poder-lo incorporar a la nostra vida diària. Treballa tots els aspectes de la persona : físic, vital, mental, emocional, psíquic i espiritual. La nostra proposta és oferir un yoga integral, un treball que engloba:

 

ASANES O POSTURES

És la part més coneguda del yoga. Les asanes o postures corporals són posicions que ens aporten flexibilitat, resistència, tonicitat, coordinació i equilibri. Són postures específiques que ens obren centre energètics i canals d’energia, les aprenem a treballar dosificant i regulant l’esforç. Entenem que la destresa en el yoga físic no té res a veure amb l’habilitat que podem tenir per arribar més o menys lluny, sinó amb la capacitat de saber gestionar bé les nostres possibilitats i coordinar les nostres limitacions.

 

RELAXACIÓ

La relaxació és un estat natural del cos i la ment, simplement és un no fer i deixar que tot es faci. És un estat que ens permet alliberar-nos de totes les sobrecàrregues que ens porta el ritme de vida actual. Treballem la relaxació de manera natural i espontània, sempre amb el suport de la respiració conscient. Aleshores trobem un veritable descans i una sana recuperació de les nostres energies físiques, mentals i emocionals.

 

MANTRA YOGA

El mantra yoga ha estat una part de la tradició yòguica des dels temps vèdics. El mot mantra format per manah i trayate es tradueix com a “ment” i “alliberació”. Els mantras són conjunts de sons formats per síl·labes, paraules o text, la vibració dels quals ens ajuden a despertar la consciència i alliberar la ment del flux constant de pensaments que la confonen. Quan es reciten i repeteixen porten a la persona a un estat de profunda concentració. Aprofitem dels mantras la seva vibració. La força dels mantras radica en les seves vibracions sonores, quan les pronunciem mental, oralment o de forma cantada. Incorporem diversos formats de la pràctica de mantres en les classes de yoga.